Asiakaskokemuksia

07.06.
2017

Vaikea selkäongelma parantui sitkeällä ohjeiden noudattamisella

Eliina Puijola oli käyttänyt vähintään muutaman etelänloman verran rahaa erilaisiin hoitomuotoihin selkävaivansa takia, ennen kuin hän hakeutui Axikseen elokuussa 2012. Hänen selkänsä tuli heti kipeäksi, jos sitä rasitti vähänkin enemmän.
– Eniten ärsytti, etten saanut tehtyä hommia kotona enkä puutarhassa. Minulle paras nollauskeino on aina ollut juokseminen, mutta nyt en voinut myöskään juosta.
Vihdoin 49-vuotias Eliina meni lääkärille, jolta hän sai vinkin Jukka Keisalasta. Siitä neuvosta hän on kiitollinen loppuelämänsä. Jukka laittoi Eliinan yli puoli vuotta kestävään liikuntakieltoon ja he aloittivat fysioterapian.
– Harjoitusliikkeet tuntuivat todella oudoilta ja pieniltä, sillä olen tottunut tekemään kaiken aina täysillä. Mieleni teki juosta, mutta Jukka sanoi, että selkä ei parane ilman liikuntakieltoa.
Eliina päätti näyttää, että hän pystyy parantumaan ja noudatti Jukan ohjeita. Harjoitusliikkeet tehtiin yksi kerrallaan ja sen jälkeen katsottiin, miten liike oli tehonnut. Seuraavat liikkeet päätettiin aina edellisten perusteella.
–Olin käynyt monessa eri hoidossa. Näiden hoitojen ongelmana oli se, että niillä korjattiin joku akuutti vaiva, mutta perusongelma säilyi. Harjoitusliikkeiden vaikuttavuutta ei seurattu, joten en päässyt ongelmista eroon. Jukka otti tavoitteeksi paranemisen. Olin helpottunut, kun vihdoin joku kuunteli.
Keväällä 2013 koitti hetki, kun Jukka antoi Eliinalle luvan kokeilla juoksua. Jostain syystä juoksu alkoi vauhdittaa parantumista. Se laittoi kädet ja hartiat ja yläkropan liikkeelle ja poisti jumeja. Ja pian tuli päivä, jolloin selkeä oli oireeton.
– Lääketiede on täynnä ihmeitä ja upeita saavutuksia. Se saa meidät kuitenkin unohtamaan sen, että joistain asioista on vain pakko ottaa vastuu itse. Olin vuosia kiukutellut, että kukaan ei tee mitään. On niin helppoa siirtää vastuu toiselle ja sanoa, että se on sen toisen vika. Kyse oli kuitenkin siitä, että Jukka antoi minulle oikeat ohjeet, joita noudatin kärsivällisesti, Eliina kertoo.
Nykyään Eliinan selkä on hyvässä kunnossa. Hän voi tehdä kotitöitä, puutarhatöitä ja juosta. Jos oireita ilmenee, hän osaa hoitaa kipuja Jukan antamien harjoitusliikkeiden avulla.

Ellumuokattu
Takaisin